mandag den 17. december 2007

Billede fra Flickr

Da jeg fandt ud af, at opgaven gik ud på at finde billeder til bloggen, var min første tanke, at jeg ville finde et billede fra den sci-fi serie, jeg nævnte i et tidligere indlæg og som jeg hører podcast fra.

Der var ikke ret mange at vælge imellem, fordi Flickr er en side for folks private billeder, men jeg fandt dette, som en bruger selv har klippet sammen. Det er hovedpersonen fra serien, og en af hans mest kendte udtalelser. Serien hedder forresten Firefly, hvis der var nogen der var interesserede.

Da først jeg havde fået oprettet min yahoo-id, så gik det egentlig ret nemt med det hele. Det er nu også rart med de udførlige vejledninger. Jeg kan godt se fordelen ved Flickr. Nu har jeg lige været på ferie og har rigtig mange billeder som folk skal se. Så er det smart at jeg kan lægge dem på en hjemmeside, så jeg ikke altid behøver tage en cd med rundt i landet, når jeg er på besøg. Det er også dejligt, at jeg selv kan bestemme, om alle skal kunne se mine billeder, eller kun dem jeg selv vælger ud. Jeg skal i hvert fald lege videre med Flickr derhjemme.

fredag den 14. december 2007

Mere rss

Så har jeg endelig fået hørt podcastene for denne uge. Bedre sent end aldrig. Podcast er nu en herlig ting. Jeg har fundet nogle ret gode nogen på nettet til min nye mp3. Den bedste er om en suveræn scifi-tvserie, der aldrig kom videre end 1 sæson. Godt der er opfundet dvder. Der er en kæmpe fanskare til serien, og det er nogle af dem, der laver denne podcast. Ret underholdende.

Nå tilbage til ugens opgave. Jeg har fået afmeldt feedsene fra TV2 og har til gengæld abonneret på dem i opgaven. Der kommer heldigvis ikke mere end en eller to om dagen. Det er lige til at overkomme.

Det gode ved de nye feeds er, at en af nyhederne i denne uge var, at den gode gamle Commodore 64 spillemaskine har 25 års jubilæum. Det er heldt vildt, at den er så gammel. Min bror og jeg havde mange sjove timer med den maskine. Det bedste i nyheden var nok, at der var et link til en hjemmeside, hvor alle de gamle klassiske spil som Bubble Bobble og Summer Games kan downloades. Det skal prøves, så jeg kan se, om de virkelig var så sjove, eller om det bare er det sædvanlige lyserøde skær, der ligger over ens barndomsminder, der påvirker mig.

mandag den 10. december 2007

Uge 2 i 23 ting

Ja, så er uge nummer 2 igang. Jeg blev meget glad, da jeg åbnede mailen, og så at det var rss-feeds der var på programmet. Jeg oprettede en Google-reader allerede for et par måneder siden, så når nu jeg er væk hele ugen på kursus, er det rart at opgaven allerede er løst.

Min erfaring er, at man skal vælge de feeds man vil abonnere på med omhu. Jeg valgte i sin tid TV2-nyheder, for at holde mig ajour. Ulempen er, at hver gang der kommer en nyhed på deres hjemmeside, så kommer der et feed. Jeg har ikke tjekket min reader i et stykke tid, og der lå over 1000 indlæg bare fra TV2. Man kan jo ikke lave andet end at tjekke sin reader, for at holde mængden af ulæste poster nede. Nu vil jeg så gå på jagt efter nogle spændende feeds at abonnere på, men vil finde nogen, hvor der ikke kommer mere end maks et par poster om dagen.

tirsdag den 4. december 2007

Nyt navn

Så har jeg været i tænkeboksen og fundet på et nyt navn. Jeg fik dog lidt hjælp af en veninde. Christinas blog var ikke sjovt nok, så det blev til Rottefælden i stedet for. Det passer til mit efternavn og så var det vist nok baren i Huset på Christianshavn. Jeg har aldrig set serien, så jeg kan kun tage min venindes ord for gode varer. Så kan man kun spørge sig selv, hvorfor hun kom til at tænke på det.

mandag den 3. december 2007

Mit første blogindlæg

Ja så er jeg kommet igang med min blog i forbindelse med 23 ting. Den har ikke fået det mest opfindsomme navn, men det må du indtil jeg kommer på et bedre. Det er altid det værste, når man skal oprette sig på forskellige hjemmesider. Man skal altid vælge et eller andet navn, og jeg er ret dårlig til det.

Jeg glæder mig rigtig meget til hele forløbet. Der sker så meget spændende på nettet nu, og jeg har set, at vi skal igennem rigtig mange ting, jeg allerede har hørt om. Jeg har bare aldrig fået taget mig sammen til at undersøge de fleste ting, så det er rart med et lille skub.